in ,

Love OMG

Famke heeft als doel onze gezondheid te verbeteren

Al tijdens de middelbare school werd Famke’s interesse voor wetenschappen duidelijk. Door haar sterke affiniteit met labowerk en na een bezoek aan het farmaceutisch bedrijf Janssen Pharmaceutica, ontdekte Famke haar wens. Deze kwam uiteindelijk dan ook echt in vervulling. Vandaag de dag kent ze verschillende analysetechnieken en werkt ze mee aan de ontwikkeling van nieuwe vloeibare geneesmiddelen. “Ik zou graag mijn expertise verder uitbouwen, waarbij mijn grootste drijfveer is te kunnen bijdragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten”, aldus Famke.

Ik zou graag mijn expertise verder uitbouwen, waarbij mijn grootste drijfveer is te kunnen bijdragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten.

Farma en labo

Tijdens het middelbaar koos Famke Hendrickx voor opleidingen met een wetenschappelijke toets want economie en talen waren niet haar sterkste kant. Vanaf het vijfde middelbaar stapte ze over van ASO naar TSO waar ze een veel bredere basis aan wetenschapsvakken meekreeg. “Ik had spijt dat ik dit niet eerder had gedaan” aldus Famke. Tijdens haar middelbare school bracht ze een bezoek aan Janssen Pharmaceutica. De keuze voor farmaceutische en biologische laboratorium technologie als opleiding is het resultaat van de indruk die het bezoek aan dit farmaceutisch bedrijf heeft achtergelaten. “Het sprak mij meteen aan om bij Janssen Pharmaceutica te gaan werken, dat was mijn droom. Dat ik zou kunnen bijdragen aan menselijke genezing, wetende dat er een onnoemlijke hoeveelheid aan ziektes bestaan in de wereld, vond ik een fantastische gedachte”, vertelt Famke. Ondanks de vele labo’s, lange dagen en verplichte lessen is het haar gelukt om haar bachelordiploma te behalen, want studeren was altijd een grote opgave voor haar geweest. Een hoogtepunt tijdens haar schoolcarrière beleefde Famke toen haar artikel over een bacterie die bij hagedissen voorkomt op basis van onderzoek in de zoo van Antwerpen, werd gepubliceerd.

Het sprak mij meteen aan om bij Janssen Pharmaceutica te gaan werken, dat was mijn droom. Dat ik zou kunnen bijdragen aan menselijke genezing, wetende dat er een onnoemlijke hoeveelheid aan ziektes bestaan in de wereld, vond ik een fantastische gedachte.

A dream come true

Meteen nadat ze haar diploma in ontvangst nam, kon ze terecht bij Sanico, een fabrikant van farmaceutische specialiteiten. Toen ze daar actief was als werknemer heeft ze heel veel kunnen bijleren, maar na twee jaar wilde ze meer uitdaging en doorgroeimogelijkheden. Werken bij Janssen Pharmaceutica heeft dan ook altijd in haar achterhoofd gespeeld. Plots kreeg ze de kans om bij dit farmaceutisch bedrijf te starten en werd haar droom werkelijkheid. Famke kwam terecht in de afdeling van research en development. “Elke dag is anders zonder dat iets zich herhaalt. Wat ik doe, is elke keer opnieuw blijven nadenken en zoeken naar verbeteringen voor medicatie”, aldus Famke. Continu is ze gericht op het ontwikkelen van medicatie en het leveren van afgewerkt producten aan de klant, om te genezen, voor preventie of nabehandelingen.

Elke dag is anders zonder dat iets zich herhaalt. Wat ik doe, is elke keer opnieuw blijven nadenken en zoeken naar verbeteringen voor medicatie.

Wetenschap is de toekomst

Famke’s verdere ambities zijn meer verantwoordelijkheden krijgen in de afdeling waar ze nu actief is, zoals zelf projecten leiden en andere mensen aansturen. Toch is ze enorm trots op wat ze tot nu toe al bereikt heeft. “Alles heeft bijgedragen tot waar ik nu geraakt ben en daar ben ik blij om”, aldus Famke. Op school ontdekte ze al dat laboratoriumproeven en het praktische haar enorm lag. Zo maakte we bijvoorbeeld alcohol uit gist en besefte ik hoe simpel sommige zaken kunnen zijn, als je het maar weet”, vertelt Famke. Wetenschap is vast en zeker een meerwaarde voor de toekomst, om te kunnen blijven leven en de gezondheid van de mensheid te verbeteren. “Wanneer er een effectief medicijn tegen kanker en AIDS ontwikkeld zou worden, hebben we weer meer controle over het leven”, voorspelt Famke.

Wanneer er een effectief medicijn tegen kanker en AIDS ontwikkeld zou worden, hebben we weer meer controle over het leven.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Joke is van alle markten thuis: fashion, informatica, noem maar op!

5 knappe uitvinders waar je vast en zeker nog nooit van gehoord hebt