in ,

Angry Cry Cute Geeky LOL Love OMG WTF

Ondanks tegendruk zette Ruxandra door voor een toekomst in chemie

Als student in de secundaire school ontwikkelde Ruxandra Govoreanu een echte passie voor chemie en wist ze dat ze daarmee verder wilde in de toekomst. Toen ze haar wens deelde met familie en vrienden, probeerden ze haar om te praten: “denk goed na, je bent een vrouw”, “je zal er geen voldoening uit halen” en “het zal moeilijk zijn als je deze job met kinderen wil combineren”, waren enkele van hun bezorgdheden. Op een dag zei Ruxandra’s moeder: “ik had ooit de droom om dokter te worden en mensen te genezen, maar mijn ouders, landbouwers met een beperkt inkomen, stonden erop om dit niet te doen omdat het te moeilijk zou zijn, en dus werd ik leraar”. Daarom gaf haar moeder het advies om te doen wat je graag wil doen, om later geen spijt te hebben.  

‘Denk goed na, je bent een vrouw’, ‘je zal er geen voldoening uit halen’ en ‘het zal moeilijk zijn als je deze job met kinderen wil combineren’, waren enkele bezorgdheden.

 

Stap voor stap is de boodschap 

Ruxandra werd nadien toegelaten op de Polytechnische Universiteit van Boekarest in Roemenië na een moeilijk schriftelijk examen. Als jonge studente wou ze enorm graag wetenschappelijke en technische zaken begrijpen. Deze interesse ging gepaard met een sterke motivatie met als gevolg goede scores op haar examens en een beurs om van het studentenleven en de zomervakanties te kunnen genieten. Nadat ze afstudeerde als chemisch ingenieur met MSC in milieuwetenschappen, een studieprogramma van zes jaar, besefte ze dat studeren een proces is dat stap voor stap moet doorlopen worden.

Studeren is een proces dat stap voor stap doorlopen moet worden.

De weg naar geluk 

Ze voelde zich de gelukkigste vrouw ter wereld toen ze hoorde dat ze werd toegelaten op de faculteit Landbouw en toegepaste biologische wetenschappen aan de universiteit van Gent voor een doctoraat. “Ik had ook het geluk dat ik een beurs kreeg die me toeliet mijn onderzoek verder te zetten. Ik kwam naar België met maar één doel, namelijk mijn doctoraatsstudie afmaken. Nadien was ik van plan om terug naar Roemenië te gaan”, aldus Ruxandra.

Ik kwam naar België met maar één doel, namelijk mijn doctoraatsstudie afmaken.

Like a dream come true  

Op een dag kwam Ruxandra een vacature tegen bij Janssen Pharmaceutica voor een positie die in het verlengde lag van haar doctoraatsonderzoek. “Dit was een unieke kans waarvoor ik me kandidaat stelde. Het fantastische resultaat was dat ik aangenomen werd. Vanaf dag één bij Janssen voelde het alsof ik droomde. Ik leerde uitstekende wetenschappers kennen om samen onderzoeken uit te voeren en nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen”, vertelt Ruxandra. Na 14 jaar is ze er nog steeds werkzaam. Ze levert een toegevoegde waarde door haar kennis en vaardigheden toe te passen in nieuwe ontwikkelingen en sterke teams samen te stellen.  

Ondertussen heeft ze al veel bijgeleerd en blijft ze er steeds professionele voldoening uithalen. Haar huidige rol is het leiden van een buitengewoon team met zeer diverse wetenschappelijke en culturele achtergronden. Het geeft Ruxandra een ongelofelijk gevoel wanneer het team een directe bijdrage levert in het voordeel van patiënten hun gezondheid en de ontwikkeling van nieuwe producten. “Het is een zeer verrijkende ervaring om te werken voor een bedrijf dat zich zo toelegt op het verbeteren en genezen van mensenlevens, zowel op professioneel als menselijk vlak”, aldus Ruxandra. Ze heeft de job van haar leven gevonden, met veel voldoening en een echt familiegevoel. Kortom, een perfecte work-life balance.  

Het geeft me een ongelofelijk gevoel wanneer we met het team een directe bijdrage kunnen leveren in het voordeel van patiënten hun gezondheid en de ontwikkeling van nieuwe producten. 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe job, opleiding of andere levenswendingen? Ervaringsdeskundigen geven je tips!

Laat je inspireren voor een opleiding of carrière in STEM!