in ,

Geeky LOL Love WTF

7 geeky weetjes over de knaller van de festivalzomer: Tomorrowland 2018

Vanaf vandaag is één van de alom bekende festivals tijdens de zomer van start gegaan. Een onnoemelijke hoeveelheid festivalgangers maken zich klaar voor alweer een nieuw en veelbelovend spektakel op het provinciaal domein De Schorre in Boom voor het dancefestival Tomorrowland. Natuurlijk komt er heel wat kijken bij de organisatie en opbouw van dit reusachtig Belgisch outdoor festival. Hier volgen enkele technisch gerelateerde weetjes over het dance-evenement. 

 1. De oprichters Michiel en Manu Beers van Tomorrowland werden zo goed als verplicht om het digitale gegeven op punt te zetten voor hun elektronisch muzikale evenement. Dit was nodig om de connectie met hun doelgroep niet te verliezen. Innovatie gebeurt namelijk in functie van de klant. Zo werd er een app ontwikkeld voor het festival, maar er werd ook ingespeeld op online video’s en zelfs bloggers en online communities werden ingeschakeld om de doelgroep te bereiken.
 2. Tomorrowland hanteert een cashless systeem. Elke bezoeker ontvangt een bandje dat na activatie toegang biedt tot het terrein en de enige manier is om eten en drinken te kopen. Het bandje kan opgeladen worden en de overschot wordt gewoon in geld teruggegeven. Op die manier biedt het bandje de festivalgangers het voordeel dat ze geen bonnetjes te veel kopen of verliezen. Kortom, alles draait rond comfort. Bovendien is het systeem ook voordelig voor de oprichters zelf. Ze krijgen namelijk heel wat interessante data binnen over het consumptiegedrag van hun bezoekers.
 3. Ruim 12.000 vrijwilligers leiden de organisatie van Tomorrowland in goede banen, gaande van de opbouw van tenten, het regelen van het verkeer, het toewijzen van parkeerplaatsen, etc. Daarnaast zijn er op de drukste voorbereidingsdagen een 40-tal medewerkers aan het werk, zoals bijvoorbeeld klank- en lichttechnici.
 4. Achter de mainstage bevindt zich een geheime tunnel. In 2013 heeft het team van Tomorrowland deze tunnel gegraven. Dit verborgen pad loopt van het hoofdpodium tot aan de technische booth en is ongeveer 60 meter lang. De tunnel zorgt ervoor dat talloze kabels op een veilige manier worden opgeborgen.
   
 5. Tomorrowland bestaat uit 7.200 kubieke meter aan steigerbuizen. Alles achter elkaar zou dit de afstand zijn van het festivalterrein tot Moskou.
 6. Tijdens dit festival met zijn enorme omvang, wordt er wel meer dan 140.000 liter water verbruikt. 
 7. Sinds 2017 zorgt een audiovisueel bedrijf voor de techniek van zo goed als alle podia op het terrein. Dit omvat een 450-tal luidsprekers, meer dan 1.000 lampen en meer dan 50 km aan bekabeling.
  Bloovi.be; Tomorrowland.com; VRT.be; Elle.be; DJMag.nl; Madeinkempen.be

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Stephanie kan haar mannetje zeker staan in de wereld van werktuigbouwkunde

Nieuwe job, opleiding of andere levenswendingen? Ervaringsdeskundigen geven je tips!