in

Angry Love OMG

IT-consultant, zakenman én DJ – Arian Zand doet het allemaal

Als Aalstenaar met Iraanse roots legde Arian Zand wel een heel bijzonder parcours af. In het middelbaar maakte hij de overgang van ASO naar TSO omwille van zijn interesse voor technologie. Ook in het hoger onderwijs kwam Arian in contact met een volledig andere zijde van het technologische gegeven dat hij gewend was, met name de architecturale kant ervan. Daarnaast is hij in het dagelijks leven ook nog producer en dj. Zo zie je maar: yes, you can!

 

Een weloverwogen keuze voor technisch onderwijs

Na vier jaar de ASO-richting Economie-Wiskunde gevolgd te hebben, stapte Arian over naar een TSO-richting. Hij deed dit niet omdat hij een B-attest had of omdat hij de leerstof te moeilijk vond, maar wel als weloverwogen persoonlijke keuze. Arian was immers al van kleins af aan geïnspireerd geweest door technologie. Op redelijke jonge leeftijd kreeg Arian een computer waarop hij naast het spelen van spelletjes ook wilde hij ontdekken hoe de achterliggende technologie juist in elkaar zat. Familie, vrienden, maar vooral de oudere zus van Arian was zijn inspiratiebron voor de keuze van zijn studies. Daarnaast hebben zijn ouders hem altijd gesteund in zijn opleidingskeuzes. Hoewel de basiskennis van het informatica-gedeelte uit de eerste vier jaar ontbrak, verliep deze TSO-opleiding toch behoorlijk vlot. Arian blonk vooral uit in wiskunde omwille van de brede basiskennis die hij al kreeg tijdens zijn eerste jaren ASO.

Na zijn middelbare wist Arian meteen welke hoge opleiding te kiezen, namelijk de bachelor toegepaste informatica in Brussel. In zijn laatste jaar ging hij op buitenlandse stage naar Newcastle in Engeland. Tijdens deze stage ontdekte hij een andere insteek in de wereld van informatica. “Ik koos voor het thema architectuur in een 3D-wereld.” Arian werkte samen met een doctoraatsstudent architectuur aan de opbouw en het interactief maken van een 3D-kaart van de volledige stad. Kortom, de ontwikkeling van een soort smart city. Arian legt uit: “Ik moest ervoor zorgen dat bij het aanklikken van een object op de kaart, bijvoorbeeld een bushalte, real-time informatie over reistijden wordt weergegeven. De applicatie is vergelijkbaar met Google Maps, maar dan in 3D”. Dit project zal in de toekomst naast culturele voordelen ook de veiligheid kunnen waarborgen in steden, denk bijvoorbeeld aan een brand lokaliseren op metro-netwerken. Arian kon zijn opleiding Informatica goed inzetten bij het technisch programmeren van de 3D-kaart zodat connecties gemaakt worden met verschillende websites.

“Ik moest ervoor zorgen dat bij het aanklikken van een object op de kaart, bijvoorbeeld een bushalte, real-time informatie over de reistijden wordt weergegeven. De applicatie is vergelijkbaar met Google Maps, maar dan in 3D.”

 

Van pure informatica naar business management

“Tijdens mijn buitenlandse stage ontdekte ik dat ik meer in mijn mars heb dan enkel pure informatica, dus besliste ik om een schakelopleiding te volgen om een masterdiploma Handelswetenschappen te behalen.” Zo gezegd, zo gedaan. Arian wilde immers graag zowel de economische als de functionele kant van informatica combineren. Hij studeerde in 2015 af in de afstudeerrichting ‘business information management’. Via jobbeurzen kwam Arian terecht bij Delaware, een ICT-consultancy bureau, als zijn eerste en meteen ook huidige werkplek. “Ik zit samen met klanten voor verschillende projecten van begin- tot eindfase.”

 

Werken in het buitenland

Omdat Delaware een internationaal bedrijf is met heel wat vestigingen in het buitenland, heeft Arian de mogelijkheid om deel te uit te maken van verschillende buitenlandse projecten. “Ik wilde eigenlijk altijd al naar het buitenland om er mijn kost te verdienen”, aldus Arian. Bovendien geniet hij ook van heel wat variatie binnen zijn job door het hoge aantal klanten waarmee samengewerkt wordt op korte termijn. “Éen van mijn meest interessante projecten was in Dubai. De ervaring, cultuur en werkprocedure hebben mij zowel verbaasd als perspectief gegeven”, getuigt Arian. Naast buitenlandse opportuniteiten, krijgt hij ook groeikansen in het bedrijf. Zo mocht hij al aan de slag als lead consultant en kreeg hij het voorstel om projectmanager te worden voor een nieuw project. “Delaware is een fijn bedrijf om voor te werken, waarbij ik veel kansen krijg om te groeien”, vertelt Arian.

“Delaware is een fijn bedrijf om voor te werken omdat ik er veel kansen krijg om te groeien, er veel variatie is, ik met trots kan deelnemen aan verschillende projecten en in de richting van management kan groeien met meer verantwoordelijkheden.”

Van een plottwist gesproken

“Mijn technische achtergrond is steeds voordelig omdat ik gemakkelijk kan communiceren met de technische collega’s”, aldus Arian. Zijn advies voor jongeren is om een keuze te maken die je het liefste doet en er dan volledig voor te gaan. Het is belangrijk om in je leven toekomstgericht te denken, maar ook om te doen wat je graag doet. Zo is Arian naast zijn werk ook producer en dj. Wat startte als House dj in zijn geboortestad, is op dit moment aangevuld tot een gamma van verschillende genres, zoals Funk, R&B en Techno. En er is nog meer, deze zomer zal Arian voor de eerste keer te zien zijn op Dance-D-Vision en brengt hij zijn eerste zelfgemaakte nummer uit. “Om te staan waar ik nu sta, is muziek een heel grote drijfveer geweest”, verzekert een gedreven en gepassioneerde informaticus/handelswetenschapper/dj. Als je er maar in gelooft, kan je doen wat je wilt en zijn wie je bent.

“Om te staan waar ik nu sta, is muziek een heel grote drijfveer geweest.”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Maak kennis met Tom, de man die hielp van onze telefoon een computer te maken

Vroeger wou ze tandarts worden – vandaag is ze projectleider bij Janssen Pharmaceutical Company