in ,

Cute Geeky Love OMG WIN

Maak kennis met Niels, Packaging Development Specialist bij de grootste brouwerij ter wereld

“Als je maar doorzet en volhoudt, kan je je dromen bereiken”, vindt Niels, een 28-jarige man die met enorme voldoening zijn job uitoefent. Hij werkt voor de grootste brouwerij ter wereld, AB InBev. Het traject dat hij heeft afgelegd om te staan waar hij nu staat, ging niet zonder slag of stoot.

Vanop de laatste naar de eerst bank op school

Tijdens het middelbaar was studeren nooit een prioriteit voor Niels. Ook al behaalde hij voldoende punten om af te studeren, de resultaten waren niet om over naar huis te schrijven. Hij koos voor Wiskunde Wetenschappen omdat hij goed was in Wiskunde en veel interesse toonde voor fysica en chemie. Tijdens zijn studies aan de Universiteit van Hasselt waar hij studeerde voor Industrieel Ingenieur, had hij het in de eerste jaren tamelijk moeilijk om zich te focussen op zijn studies. Door de steun van zijn ouders en professoren is hij er toch door geraakt.

Na de eerste twee algemene jaren, kreeg hij de kans om een specialisatie te kiezen. Niels koos voor de opleiding van verpakking ingenieur omdat hij ontzettend geboeid was door deze materie. Zijn fascinatie voor het vak zette hem aan om voldoening te halen uit de leerstof. Hij kreeg de wil om erover bij te leren en ermee verder te gaan in de toekomst. Dat was voor hem dé drijfveer om zijn studies aan het hoger onderwijs tot een goed einde te brengen. “Zo ben ik van de leerling vanop de laatste bank naar de leerling op de eerste bank gegaan.” Niels had omwille van zijn interesse voor zijn gekozen specialisatie geen moeite meer om te leren en resultaten te boeken.

Met door te zetten haal je voldoening uit je prestaties en kan je veel bereiken.

Op dit moment werkt Niels in het Verenigd Koninkrijk, bij AB InBev. Anderhalf jaar geleden begon hij te zoeken naar een job met zijn diploma als verpakking ingenieur. Op het sociale mediaplatform LinkedIn vond hij een job die hem erg beviel en veel doorgroeimogelijkheden aanbood. Na tal van sollicitatiegesprekken met verantwoordelijken van verschillende departementen kreeg hij uiteindelijk de positie toegewezen waarvoor hij had gesolliciteerd. Als Packaging Development Specialist is Niels verantwoordelijk voor het introduceren van nieuwe verpakkingsgerelateerde producten. Projecten die daaronder vallen, kunnen gaan van commerciële – zoals het introduceren van nieuw flesjes – tot technische innovaties. Een voorbeeld waar Niels aan gewerkt heeft, is de nieuwe verpakking van Cubanisto, een luxe bier met rum-aroma en een frisse smaak van citrusvruchten en rietsuiker. “De impact en de verantwoordelijkheid die de job met zich meebrengt, geeft enorm veel voldoening”, aldus Niels. AB Inbev is volgens hem een bedrijf dat kansen geeft aan jong talent om zich te ontplooien, met daarbovenop enorm veel doorgroeimogelijkheden.

Voor Niels sprak zijn opleiding en carrière hem zo hard aan omwille van de mix tussen het uitwerken en optimaliseren van ingenieuze ideeën met het behoud van het menselijk aspect. Er wordt namelijk ruimte gegeven aan de omgang met mensen via verschillende projecten. “Ik vind het belangrijk dat ik me nuttig kan voelen en dat ik iets zichtbaars teweeg kan brengen, met name de producten die in de winkel te vinden zijn, en dat dat echt een verschil maakt.”, zegt Niels. Hij wil door middel van kleine veranderingen aan te brengen in het leven van mensen, grootse dingen realiseren.

Toekomstgericht denken

Reizen, onafhankelijkheid en flexibiliteit zijn Niels zijn kernwaarden. Hij koos dan ook bewust voor een carrière bij een internationaal bedrijf. Zo kan hij zijn Engels bijschaven en de unieke cultuur van het land ontdekken. Bovendien kan hij ook veel op verplaatsing binnen het Verenigd Koninkrijk zelf, omwille van de verschillende vestigingen van AB InBev, met name Glasgow, Manchester, Cardiff en Londen. “De combinatie van werken op verplaatsing, het mooie land en de korte vluchten naar België, maakt mijn droom waar.” Niels kan gemakkelijk en snel op en af naar zijn geboorteland reizen om vrienden en familie te zien. Toch is hij niet snel geneigd om naar België terug te keren. “In België leef je veel sneller met de 9 to 5 mentaliteit. Terwijl nu, kan ik mijn carrière voorop plaatsen en doorwerken wanneer dat nodig is.”

Niels zijn advies is zeker niet opgeven en toekomstgericht denken.

In de toekomst wil Niels graag nog meer van de wereld kunnen zien. Plaatsen zoals Australië en Japan spreken hem enorm aan. Bovendien wil hij zich later meer richten op het leiden van projecten over meerdere landen. Niels zou graag creatief bezig blijven en een job als innovatie manager zeker zien zitten. Dan kan hij meer gaan nadenken over wat de consument graag zou willen en hoe dat het beste te realiseren. Op lange termijn zou hij het liefst in een leidende functie terecht willen komen. Een man met ambitie, dat is duidelijk!

Advies van Niels

“Hoe gek het ook klinkt, maar dankzij mijn fouten sta ik nu waar ik sta”. Ook al heeft Niels er langer dan gemiddeld over gedaan om zijn schooltraject te beëindigen, toch heeft hem dit niet tegengehouden om ermee door te gaan. Hij is heel ver kunnen geraken op die manier, en dat op jonge leeftijd. Tijdens dit traject heeft hij zijn mentaliteit kunnen veranderen om verder te studeren en door te zetten. “Ik heb nergens spijt van, maar achteraf gezien had ik beter doorgezet tijdens het studeren,” aldus Niels. “De fouten die ik gemaakt heb, hebben me gebracht tot waar ik nu sta. Het is belangrijk om niet op te geven en door te zetten!”

Hoe gek het ook klinkt, maar dankzij mijn fouten sta ik nu waar ik sta

Als je hetzelfde meemaakt als Niels, onthoud dan dat het mogelijk is om een droom job te vinden door vol te houden en door te zetten. Niels zijn advies is zeker niet opgeven en toekomstgericht denken. Niet alles zal je interesseren, maar geef niet op want anders ga je er niet ver mee geraken. Soms ga je misschien denken, waarvoor heb ik dit nodig later? Bedenk dan dat je op die manier leert omgaan met verschillende situaties of zaken die je niet liggen of interesseren. Je zal er achteraf sterker uitkomen, dat is gegarandeerd! Met door te zetten haal je voldoening uit je prestaties en kan je veel bereiken.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

7 tips die ervoor zorgen dat jij vanaf nu beter slaapt

Last van meeuwen aan de kust? Misschien bieden deze drones wel een oplossing