in ,

Cute Geeky Love OMG WIN WTF

Kenan Alci werkt als softwarespecialist bij IBM, maar daar geraken was niet gemakkelijk

Kenan is een softwarespecialist bij IBM met Turkse roots, die geen eenvoudig parcours heeft afgelegd. Toch heeft dit hem nooit tegengehouden zijn dromen te volgen… En ze ook te laten uitkomen!

Watervalsysteem
Tijdens de middelbare school belandde Kenan snel in het zogenoemde watervalsysteem. “De eerste twee jaar van mijn middelbare school deed ik ASO moderne. Na het tweede jaar kreeg ik jammer genoeg een B-attest waardoor ik verplicht werd te dubbelen of te zakken naar een lagere richting. Ik koos ervoor TSO handel te volgen en heb daarna informaticabeheer gevolgd.”  Omdat informatica hem zo goed lag, kon hij opnieuw opklimmen en studeerde hij af als professionele bachelor in Elektronica-ICT, afstudeerrichting ICT, aan de hogeschool. Deze opleiding ging zo vlot dat hij ook de master probeerde. “Het was een master in toegepaste informatica maar ik was gebuisd voor 2 vakken in mijn schakeljaar. Daarom mocht ik niet aan mijn thesis beginnen en heb ik besloten de master niet verder af te maken. Ik beschouw dit tot op vandaag nog steeds als mijn grootste mislukking.”

Al snel vond hij een job bij Itineris, waar hij vaak aan uitdagende projecten mocht meewerken. “De eerste maanden werkte ik mee aan een project van een Russisch bedrijf, Gazprom. Daarvoor moesten we soms wekelijks overvliegen naar Manchester.” Onlangs veranderde hij van job. Kenan was op zoek naar een nieuwe uitdaging die hij vond bij IBM. “Ik kan hier veel bijleren, maar er heerst ook veel competitie. Het is een fijne job, maar ik zie ze me niet de rest van mijn leven uitvoeren. Dit is eerder een functie voor de komende vijf jaar. Over tien jaar zou ik immers graag iets op mezelf beginnen.”

Studententijd
Kenan heeft niet zomaar alles meegekregen van thuis. Om zijn studies te kunnen betalen, heeft hij zelf vaak en hard moeten werken. “In 2008 begonnen mijn ouders met een frituur in Gent, daar heb ik mijn werkethiek geleerd. Ik heb mijn papa altijd moeten helpen tijdens mijn studententijd. Gelukkig hebben we nooit al te veel zatte studenten over de vloer gekregen.”

Net zoals vele andere studenten, was Kenan ook lid van een studentenvereniging. Deze vereniging was wel iets specialer dan de gemiddelde studentenvereniging. “Ik zat bij Kulmun. Zij organiseren internationale conferenties voor studenten over heel de wereld waarbij ze de conferenties van de Verenigde Naties als voorbeeld nemen. Eén keer heb ik zelf zo’n conferentie georganiseerd in Leuven. Op één week kwamen er dan 140 internationale studenten naar Leuven waar ik alles voor diende te regelen. In deze week heb ik echt ongelofelijk veel bijgeleerd, zoals logistiek en Engels maar vooral ook veel over Internationale politiek.”

Kenan wil graag een voorbeeld zijn voor andere jongeren omdat hij zelf uit een diverse buurt komt waar niet veel jongeren hogere studies hebben aangevat. Hij had er ook voor kunnen kiezen om niet verder te studeren, en de frituur van zijn ouders over te nemen. Dat zagen zijn ouders echter niet zitten. “Mijn ouders hebben mij wel gepusht om te studeren. Ze hebben altijd veel potentieel in mij gezien. Ik ken ook veel vrienden uit mijn buurt die nooit hebben verder gestudeerd.”

Kenan heeft nog één boodschap die hij graag wil meegeven: “Doe wat je graag doet. Doe geen dingen omdat je ze moet doen, doe ze omdat je ze graag doet.”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

7 dingen die je nog niet wist over je haar

Wist jij dat je ook allergisch kan zijn aan sporten?