in ,

Angry Geeky Love WIN WTF

Deze 7 series op Netflix brengen wetenschap en technologie dichterbij dan ooit

Ben je het beu om 13 Reasons Why voor de 1000ste keer te herbekijken? Kies dan één van deze zeven series en wie weet steek je er ook nog iets van op!  

1.Black Mirror 

Er werd nog niet zo lang geleden aangekondigd dat de wetenschappelijke serie Black Mirror een vijfde seizoen zal krijgen. En dat is volledig terecht! Deze serie laat zien hoe ver technologie kan gaan en hoezeer dit de mensheid kan beïnvloeden. Wanneer je de serie aan het volgen bent, maak je je nergens zorgen over… Tot je ’s avonds in bed ligt en er dieper over nadenkt!  

2. Mythbusters 

Iedereen kent Mythbusters. De populaire Amerikaanse wetenschappelijke show die gepresenteerd wordt door twee echte speelvogels, Jamie en Adam. In elke aflevering proberen ze heersende mythes uit te testen, wat vaak hilarische taferelen oplevert!  

3. The Big Bang Theory 

The Big Bang Theory heeft niet veel uitleg meer nodig. De avonturen van Sheldon en zijn vrienden zijn wereldwijd bekend. Wat je misschien niet wist, is dat alle wetenschappelijke feitjes in deze serie correct zijn. Alles wat ze zeggen of wat er op hun bord staat, is dus wetenschappelijk correct. 

4.Planet Earth 

Planet Earth is al een iets oudere serie, maar dit neemt niet weg dat ze nog steeds relevant is! Het gaat (zoals de titel al doet vermoeden) over onze planeet. De rode draad in de serie is de klimaatopwarming, maar in elke aflevering staat er een ander thema centraal.  De serie werd bekroond met een Emmy Award, zeker en vast de moeite om te kijken dus!  

5. Bill NYE: The Science Guy 

Bill Nye is vooral bekend in de Verenigde Staten en bestaat uit vijf seizoenen, wat in totaal een honderdtal afleveringen zijn. Tijdens iedere aflevering probeert Bill een wetenschappelijke theorie op een begrijpelijke manier uit te leggen. Deze serie werd genomineerd voor 23 Emmy Awards, waar ze er 19 van won. 

 6. When We Left The Earth  

Wanneer je eindelijk alle geheimen op aarde hebt kunnen ontrafelen, is het tijd om je toe te spitsen op de ruimte. Deze serie vertelt verhalen van de eerste ruimtevluchten tot en met de constructie van het ruimtelijk station. 

7. Brain Games 

Brain Games is veruit de meest interessante show van National Geographic. Deze serie onderzoekt hoe je het menselijk brein (van jezelf en anderen) om de tuin kan leiden. Tijdens de show wordt ook aan de kijkers gevraagd om deel te nemen aan de verschillende illusies. Je blijft gegarandeerd met open mond achter. 

 

Heb jij één van deze series al eens gezien?

PS: Als je niet alle series kan terugvinden op jouw Netflix-account, probeer dan eens jouw taalinstellingen te wijzigen naar het Engels!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Chanel Rolies: een laborante die de mensheid wenst te verlossen van allergieën

7 dingen die je nog niet wist over je haar