in

Love

Chanel Rolies: een laborante die de mensheid wenst te verlossen van allergieën

Chanel is een jonge, ondernemende vrouw die niet terugdeinst van een uitdaging. Omdat ze zelf worstelt met verschillende allergieën, probeert ze de levens van anderen, die ook met allergieën te maken krijgen, te vergemakkelijken.  

De eerste vier jaar van het middelbaar onderwijs volgde Chanel Grieks-Latijn. Toen ze in het vierde middelbaar moest kiezen wat ze haar laatste twee jaar zou volgen, begon er iets te knagen. Ze volgde een vak, inleiding tot de wetenschappen, en besefte steeds meer dat ze enorm geboeid werd door wetenschappen.   

Ze besloot om over te stappen naar Wetenschappen-Wiskunde, ook al werd dit haar afgeraden. “Ik geef toe, de overstap was moeilijker dan ik verwachtte. Toch heb ik uiteindelijk niet echt problemen gehad, omdat de richting mij zo interesseerde. Ik heb het echt gemakkelijk gehaald omdat ik het graag deed. Want als je iets graag doet, gaat het studeren veel makkelijker.” 

Ze dacht echt dat wetenschappen haar roeping was, dus het was evident om na het middelbaar te kiezen voor de richting Farmacie. Toch bleek dit niet zo eenvoudig te zijn. Dat Chanel last heeft van verschillende allergieën, wist ze al, maar nu bleek dat ze allergisch was aan verschillende stoffen die ze tijdens haar opleiding moest gebruiken. “Verder studeren in de farmacie werd onmogelijk voor mij, ik kon de producten niet aanraken zonder een allergische reactie te krijgen. Ik ben één keer zo ziek geweest door een allergische reactie dat ik een paar dagen thuis moest blijven.”  

Chanel werd gedwongen iets anders te studeren dan farmacie, maar ze wilde toch graag in de wetenschappelijke sector blijven, daar lag immers nog steeds haar passie. Ze koos om verder te studeren als laborante. Ook de hogeschool waar ze studeerde hielp haar verder tijdens deze opleiding. Zo werden verschillende producten vermeden of kreeg Chanel speciale handschoenen die haar nog beter beschermden tegen de producten waar ze allergisch aan was.  

Chanel besliste dat ze iets moest doen met haar kennis omtrent allergieën. Dit leidde tot de oprichting van The Allergy Lab. “Mijn persoonlijke motivatie voor de oprichting van The Allergy Lab is om horecazaken te helpen bij hun allergenenbeheer. Daar is tegenwoordig al veel rond te doen maar het is belangrijk dat de horecazaken dit ook juist toepassen. Ik wil dan ook graag advies bieden aan horecazaken die weinig of geen kennis rond allergenen hebben.  Ik kan bijvoorbeeld vertellen welk merk van koekjes beter is of welk merk van pasta beter is voor welke gerechten enzovoort.” 

Ondanks het feit dat er al een heel aantal horecazaken samenwerken met Chanel, reiken haar ambities veel verder. “Mijn verdere ambitie is om aan een onderzoek deel te nemen rond allergieën, zodat we allergieën kunnen aantonen op genetisch vlak. Als we kunnen aantonen waar de allergieën zich nestelen in ons DNA, kunnen we misschien een oplossing vinden voor mensen met allergieën. Maar dit is echter nog toekomstmuziek. Ik wil mij de komende jaren eerst nog focussen op mijn studies en op The Allergy Lab.” 

“Ik vind dat jongeren meer moeten doen wat ze graag willen doen. Ik deed eerst een andere richting in de middelbare school, maar ik had door dat ik daar niet op mijn plaats zat. Ik heb ervoor gekozen om mijn passie te volgen, waar ik nog geen moment spijt van heb gehad.” 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

11 verbazingwekkende Big Bang Theory weetjes

Deze 7 series op Netflix brengen wetenschap en technologie dichterbij dan ooit